Despre noi

Ce facem?

Interact București este o organizaţie internaţională non-guvernamentală, non-profit, constituită din elevi cu vârstele cuprinse între 12 şi 18 ani. Prin proiectele și evenimentele noastre ne propunem să avem un impact pozitiv asupra comunității noastre.

Istoria Noastră

Clubul nostru datează din anul 2011. Suntem sponsorizați de Clubul Rotary București, primul astfel de club din Romania. De-a lungul celor 10 ani de activitate am derulat zeci de proiecte, iar donațiile strânse de pe urma acestora au ajutat numeroase cauze, precum Help Autism sau Ana și Copiii.

Despre Rotary

Rotary International este o organizație de caritate cu 1,2 milioane de membri constituiți în peste 35.000 cluburi în aproape toate țările din lume. În primăvara anului 1929, la Bucureşti ia fiinţă primul Club Rotary din România, din iniţiativa lui Christian Penescu-Kertsch, care a devenit şi cel dintâi preşedinte.

Efectul activităţilor şi acţiunilor rotariene începe să se vadă pe întreg teritoriul ţării: proiecte educaţionale şi din domeniul sănătăţii copiilor, de căutare de locuri de muncă pentru tineri bolnavi sau cu handicap, dar şi de construcţia unui refugiu pentru schiori în munţi. Dar, în plin avânt, mişcarea rotariană este interzisă, în 1939, de catre regimurile autoritare în toată zona central-est-europeană.

În anul 1992, cu sprijinul rotarienilor francezi, se reînființează Clubul Rotary Bucureşti. Primul Club Interact a luat naștere în anul 2000 în Râmnicu Vâlcea. În 2011 se înființează primul club Interact din București, însuși clubul nostru.

The Board of 2020-2021

Ana Matei

Președinte

Numele meu este Ana Matei și sunt clasa a 12-a în Liceul Școala Europeană București. Mă consider o persoană care reușește mereu să îi facă pe cei din jur să zâmbească și mă simt norocoasă că fac parte dintr-o familie de oameni atât de deosebiți. Speranța mea este să dau mai departe tot ceea ce am învățat pe durata timpului meu petrecut în Interact.

Ruxandra Sorocianu

Vicepreședinte

Eu sunt Ruxi și îndeplinesc funcția de Vicepreședinte în acest an. Sunt în clasa a 11-a în Sava și fac parte din Interact încă din primul an de liceu. Mi-ar trebui cel puțin câteva pagini ca să descriu tot ce am învățat prin Interact, dar cred că cel mai important lucru pe care mi l-a demonstrat acest club este că un citat pe care îl credeam doar clișeic chiar e adevărat - "By helping others, you help yourself."

Mircea Botezatu

Secretar

Mă numesc Mircea Botezatu. Sunt clasa a 11-a în Liceul German Hermann Oberth. Ocup postul de secretar al clubului ceea ce dă dovadă de responsabilitate și maturitate. Te aștept la recrutări!

Maria Onaga

Trezorier

Mă numesc Maria și sunt în clasa a 11-a în Colegiul Național Sfântul Sava. Pentru mine Interact a însemnat dintotdeauna mai mult decât un club. Toate proiectele pe care le-am organizat sau la care am luat parte m-au ajutat să mă dezvolt pe plan personal din multe puncte de vedere. Datorită prieteniilor pe care le-am creat în interiorul clubului dar și cu persoane din alte cluburi, pot spune că Interact este a 2-a mea familie. Va aștept cu drag în Interact Club București!

Matei Dumitru

Director PR

Eu sunt Matei și sunt clasa a XI-a în Sava. Pentru mine Interact înseamnă mai mult decât un simplu club de voluntariat. Este locul unde m-am dezvoltat pe plan personal, am conștientizat problemele comunității și am avut un impact pozitiv asupra acesteia. Pe parcursul timpului m-am atașat de persoanele din Interact, devenind o a doua familie pentru mine!

Matei Constantinescu

Project Manager

Numele meu este Matei Constantinescu și voi ocupa poziția de Project Manager în cadrul clubului. Sunt clasa a 12-a în Hașdeu. Am ales să fac parte din Interact București din cauza oportunității de avea o atitudine proactivă în privința anumitor aspecte ale societății în care ne aflăm.

Simona Panduru

Director Relații Intercluburi

Hei, sunt Simona Panduru și sunt clasa a 11-a în Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu. Mă consider un om al acțiunii și îmi place să-mi dedic timpul implicându-mă activ în rezolvarea problemelor comunității. Toate clipele petrecute alături de această comunitate de oameni deosebiți vor avea mereu un loc special în inima mea.

Harry Girlea

Past President

Sunt Harry Girlea și ocup poziția de Past President în anul rotarian 2020-2021. Sunt clasa a 9-a în liceul Tudor Vianu. Am intrat în Interact pentru a dezvolta societatea în care mă aflu și pentru dezvoltarea personală pe care o asigură.